Een nieuwe website

Je wilt een website laten bouwen die moet voldoen aan de toegankelijkheidseisen van WCAG 2.1 (AA) maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Geen nood, wij ontzorgen je in alle aspecten van dit proces.

Image by Freepik

1. Kennismaking

We beginnen met een uitgebreide kennismaking. Wie ben jij? Wat heb je nodig? Wie is je klant? En wat is het doel van je website? Op basis van deze intake stellen we een offerte op en stellen we een CMS aan je voor. In het merendeel van de gevallen zal dat het WordPress AWP template zijn. Dit door ons ontwikkelde template borgt voor een groot deel de technische toegankelijkheidseisen. En helpt je bij de redactionele eisen.

Rolf

profielfoto van Rolf

2. Ontwerpfase

Na deze kennismaking en een akkoord op onze offerte gaan wij direct aan de slag. Onze UX-designers schetsen eerst de ontwerpen, bepalen de flow van de website, beschrijven de belangrijkste klantreizen zodat als resultaat een uitstekende gebruikerservaring ontstaat. De volgende stap in het ontwerp is kleuren, beeldmateriaal en typografie. We werken in deze fase nog met dummy teksten, maar het eindplaatje geeft een goed beeld van het beoogde eindresultaat.

Kjeld

profielfoto van Kjeld

3. Feedback

Jij als klant blijft natuurlijk nauw betrokken bij de hele ontwikkeling. De eerste ontwerpen presenteren we aan jou, waarbij je ongezouten kritiek mag geven op het ontwerp. En complimenten mogen ook 🙂 Met jouw feedback gaan we aan de slag om te komen tot een definitief ontwerp wat gebouwd gaat worden. Afhankelijk van de omvang van de website, worden alle schermontwerpen nauwkeurig en gedetailleerd uitgewerkt.

Robbin

profielfoto van Robbin

4. Realisatiefase

Het bouwen van de website gaat door een goede voorbereiding vaak heel erg snel. We beginnen met de installatie van WordPress en het Accessible WordPress thema (AWP). En vervolgens gaan we bouwen. Binnen 2 tot 3 weken staat jouw website al klaar. We doen dan eerst een tussenoplevering, waarbij we stap voor stap, scherm voor scherm door de website lopen. Pas als jij helemaal tevreden bent beginnen we met het vullen van de (tekstuele) inhoud. En we bepalen de verschillende rollen in het systeem: wie is de beheerder? Wie mag bijvoorbeeld berichten plaatsen? En wie pagina’s bewerken? Als dat definitief is, gaan we beginnen met de inhoud.

Ruud

profielfoto van Ruud

5. Content

Schrijf jij zelf de inhoud? Dan krijg je van ons een inlog om daarmee aan de slag te gaan. Of, als je alles uitbesteed, gaan onze schrijvers voor jou aan de slag, dat kan natuurlijk ook. In beide gevallen wordt de inhoud gecontroleerd op correct gebruik van bijvoorbeeld koppen en inhoud. Zodat we zonder aanpassingen een goedkeurende verklaring kunnen aanvragen bij WCAG.nl.

Sharon

profielfoto van Sharon

6. Digitale toegankelijkheid

Alle websites van Weba11y staan onder toezicht van WCAG.nl. Dit auditbureau is gespecialiseerd in het toetsen van (overheids)websites. Zij werken veel voor ministeries, adviescommissies, gemeentes en semi-overheden. Natuurlijk staat het jou als opdrachtgever ook vrij om zelf een toetsing te laten verrichten. Dit valt dan wel buiten onze opdracht. De rapportage(s) moeten conform WCAG-EM opgesteld worden zodat ook direct een Toegankelijkheidsverklaring Label A toegekend kan worden. Onze 100% garantie geldt voor de toekenning van dit Label A (ook als jezelf de toetsing laat uitvoeren).

Niek

profielfoto van Niek

7. Lancering

We sluiten natuurlijk af met de lancering van de nieuwe website. Onze partner Puikhosting verzorgt de hosting van de website. Zij zijn specialisten in veilige (AVG-proof), snelle en stabiele hosting. Met deze hosting ben jij gegarandeerd van tijdige updates en – als je daarvoor kiest – van een continue controle op de digitale toegankelijkheid.

Thijs