Toegankelijke websites voor e-commerce

Omnishop

Na de ontwikkeling van KoopLokaal is VoorMeerWaarde gestart net het ontwikkelen van een multivendor platform op Node.js basis. Hiermee is een centrale API opgezet voor het beheren en aanbieden van producten voor diverse verkoopkanalen zoals bijvoorbeeld een Kooplokaal of Lokaal Kerstpakket.

Wij ontwikkelen de Omnishop plugin voor omnishop.nl. Hiermee kan een winkelier een eigen webwinkel opzetten in combinatie met WordPress.

Kooplokaal

Begin 2020 startte VoorMeerWaarde door Corona met een gratis verkoopplatform KoopLokaal. Zodat met name kleine ondernemers die het moeilijk zouden krijgen eenvoudig de stap naar online verkoop konden maken. Hiervoor hebben wij binnen 5 dagen een multivendor platform in WordPress ontwikkeld op basis van WooCommerce die voor ongeveer 350 gemeenten beschikbaar is gesteld.

Lokaal Kerstpakket

Lokaal Kerstpakket biedt het grootste assortiment kerstgeschenken van lokale aanbieders. Werknemers kunnen zelf hun kerstpakket samenstellen en ophalen bij de lokale aanbieders.

Wij hebben voor Lokaal Kerstpakket de webwinkel en het achterliggende betaal systeem voor de aanbieders ontwikkeld in opdracht van VoorMeerWaarde.

Meedoen webwinkel

Via het Meedoen platform kunnen gezinnen met een inkomen tot netto 120% van de bijstandsnorm deelnemen aan diverse activiteiten en gebruik maken van een ruim aanbod van producten in de eigen gemeente. De platformen bieden een totaaloplossing voor gemeenten voor het aanmelden van inwoners tot en met ondersteuning bij het afhandelen en uitbetalen van deelnemende aanbieders.

Wij zijn de grondleggers van dit systeem en onderhouden deze. Hierbij kun je denken aan maatwerk aanpassingen voor nieuwe regelingen (zoals bijvoorbeeld de energietoeslag) maar verzorgen ook het onderhoud voor de toetsing op toegankelijkheid. Momenteel onderhouden we voor zes gemeenten het Meedoen platform (dit doen wij nu in opdracht van BS&F). We hebben deze voorheen ook ondersteund voor de gemeente Doetinchem (Meedoenarrangement).

Mantelzorg webwinkel

We zijn ooit gestart met het opzetten van een lokale webwinkel voor mantelzorgers waar mantelzorgers de vaak genoemde ‘mantelzorgwaardering’ vanuit hun gemeente konden besteden. Dit is uitgegroeid naar een groter platform waar mantelzorgers met elkaar kunnen verbinden en kennis en ervaring kunnen delen.

Voor dit platform hebben we een toegankelijke integratie gemaakt voor bbPress, Buddypress en WooCommerce in WordPress. Daarnaast een maatwerk ontwikkeling voor de gehele bestel afhandeling voor betalingen aan aanbieders. We onderhouden dit systeem voor de gemeente Assen (dit doen wij nu in opdracht van BS&F). We hebben dit voorheen ook uitgevoerd voor de gemeenten Enschede (Mantelzorg 053), gemeente Berkelland (Mantelzorgwaardering Berkelland) en gemeente Doetinchem (Mantelzorgwaardering Doetinchem)